Mijn weg naar rijkdom

Door icter-tje op zaterdag 4 juli 2015 17:35 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 5.348

Vanaf niks naar een MBA 2012 en een dikke Hackintosh in minder dan 9 maanden? Ik heb mezelf in mijn eerste Tweakblog voorgesteld. Ondertussen is er veel gebeurd, ik ben 15 geworden, heb nu geen Samsung meer maar een iPhone 6, een vriendin, volgend jaar examen jaar. Maar nu eerst vakantie en ik dacht het word eens tijd om te bloggen. In deze post ga ik vertellen hoe ik in 9 maanden van niks naar veel ben gegaan.

Ik heb altijd al interesse gehad voor elektronica, toen ik 7 was haalde ik mijn eerste PC uit elkaar. En in de jaren daarop volgden er nog meer. En dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu makkelijk PC’s in elkaar kan zetten en uit elkaar kan halen.

Toen ik 9 maanden geleden een Marktplaats advertentie zag van iemand die een 15” MacBook Pro uit 2008 aanbood (zo’n oude aluminum) voor 70 euro, omdat het hem niet lukte het OS te installeren en hij hierdoor dacht dat de MacBook kapot was, had ik meteen gereageerd. Alleen toen was de vraag, hoe kom ik aan 70 euro. Maar ik had nog veel games liggen van mijn oude xbox 360 dus die bracht ik samen met mijn moeder naar de Game Mania gebracht en daar kreeg ik 60 euro voor.

Nadat ik de MacBook Pro op had gehaald, moest ik nog een lader hebben. Dus heb ik via internet een goedkope lader gekocht van 30 euro. Toen was het alleen nog kwestie van Mac OS X installeren, en inderdaad hij wou niet installeren. Dus haalde ik de MacBook open en bleek dat de HDD kabel niet goed bevestigd was, na deze opnieuw opnieuw te installeren deed hij het weer perfect. Na een week testen heb ik hem op Marktplaats gezet voor 230 euro. En hij binnen een dag was hij verkocht (het verbaast me nog steeds hoe snel Apple producten verkopen).

En ik snuffel vaak rond op Marktplaats en vond 20 km verder op in Apeldoorn een iPad 2 64GB, maar hij werd aangeboden als een iPad 1 64gb en de vraagprijs was 110 euro. Na het serienummer na gecheckt te hebben wist ik zeker dat het een iPad 2 was. Dus deze had ik opgehaald en een weekje gebruikt (wat ik doe met alle producten die ik koop en daarna verkoop) en deze verkocht voor 250 euro.

Maar tja, ik had wel een laptop nodig voor school, dus ik keek rond op marktplaats en vond een Mooie MacBook (eind 2008, 4gb ram, 500gb) een leuke en redelijk snelle laptop. Heb deze overgenomen voor 270 euro. Dus het was een mooie upgrade en zeker niet duur voor deze laptop.

Met nog 210 euro op zak was ik opzoek naar nog meer winst, dus was ik een beetje aan het rondkijken en ik zag een mooie MacBook Air uit 2008 staan op Marktplaats die soms uitviel, ik dacht ‘dit kan ik wel maken’. Dus had ik de adverteerder gemaild, hij woonde in Limburg dus dat was erg ver rijden dus had ik besloten het aangetekend te laten verzenden. Dit was toch wel een beetje eng aangezien het voor mijn leeftijd een erg groot bedrag is (dat was een nachtje slecht slapen). Maar toen ik de volgende dag uit school kwam was het paketje netjes aangekomen. Dus ik had netjes de MacBook aangedaan en een middag gebruikt en hij was niet uitgevallen, maar wel tot mijn teleurstelling was het een MacBook Air 1,1 (de gene zonder nVidia) en was deze niet in staat om 10.10 aan te kunnen. Eigenlijk had ik de laptop gekocht om te houden maar om die rede wou ik hem toch wel verkopen.

Na een paar dagen testen vondt ik toch wel dat hij erg lawaaierig was, dus besloot ik de MacBook van binnen schoon te maken. Dus ik had de perslucht gepakt en mijn torx schroevendraaiers, dus de MacBook netjes schoon gemaakt. En toen begon het gezeik, na 15 seconden viel die uit. Dus toen heb ik alle resets geprobeerd maar dit mocht niet baten. Dus besloot ik de MacBook nog een keer open te maken, en hem helemaal opnieuw in elkaar te zetten. Het bleek dus dat er een kabeltje klem zat hierna deed de laptop het weer perfect en kon hij op Marktplaats een paar dagen later was hij verkocht voor 280 euro.

En toen had ik 300 euro, en ik wou graag een nieuwe desktop (ik deed het eerst met een Dell Optiplex 755 met 4gb ram en een nVidia 210, waar wel perfect hackintosh op liep). Dus ik wou graag een iMac kopen. Dus keek ik op Marktplaats en V&A en vond ik een mooie iMac uit begin 2009 (24 inch, 2,93GHz en 8gb ram, 640gb) deze stond aangeboden voor 400 en ik nam deze over voor 350 euro. Ik had hier niet genoeg geld voor dus heb ik de Optiplex ruilde met een vriend voor een iPod Touch die ik verkocht voor 150 euro.

Nadat ik mijn MacBook een paar maanden gebruikt had wou ik toch wel graag een lichtere, dus begon ik te kijken voor een MacBook Air. En zoals wel vaker zijn er mensen die de waarde van producten niet kennen. (Een MacBook Air 11” 2012 voor 450 euro was zo’n 50~100 euro goedkoper dan de rest) Maar goed de accu was dan ook niet heel goed. Dus verkocht ik mijn MacBook op Marktplaats voor 350 euro. Dat maakte dat ik precies genoeg geld had om deze te kopen.

En dan het laatste product dat ik verkocht heb en wat ook mijn aanleiding was om dit te schrijven is mijn iMac, na 4 maanden gebruik heb ik hem gister verkocht voor 430 euro. Omdat ik graag een sterkere PC wil. Heb ik een Hackintosh gekocht met een 6-core Intel Xeon en 8GB ram en een GTX 760 voor 450 euro. Nu alleen nog een monitor kopen en een geschikte bluetooth module en ik kan weer een hele tijd vooruit. Vooral de kinderen uit mijn klas vragen zich af hoe ik aan zoveel spullen kom, dan vragen ze ‘zijn je ouders rijk ofzo’ en dan zeg ik ‘nee, gewoon slim handelen’ omdat ik dan geen zin heb om dit hele verhaal te vertellen. Ik typ dit nu vanaf mijn MacBook en dan kan ik vanaf maandag gebruik maken van mijn nieuwe beest.

Het nieuwe rooster?!

Door icter-tje op vrijdag 23 januari 2015 09:30 - Reacties (84)
Categorie: -, Views: 6.566

Vanaf maandag was het zover een nieuw rooster, vorige week vrijdag werd het aan ons vertelt. Inplaats van 45 minuten les en daarna meteen weer 45 minuten les kregen we 45 minuten les en daarna 5 minuten om naar de andere les te komen en dan weer 45 minuten les. Waardoor het laatste lesuur (het 9e uur dat ik 2x per week heb) tot half 5 duurt. Dus dat heb ik deze week 2x gehad en niemand let nog op na half 4. Zelfs de docenten zijn niet blij met dit besluit, ook zijn er nog kinderen met bijles. Die hebben nu gewoon tot half 7 school (vind het echt zielig voor ze). Waarom ik dit schijf? Ik heb geen idee, ik dacht: ik laat gewoon weten aan de Tweakers hoe het er aan toe gaat op school en hoe ik daarover denk. Me volgende post word meer technisch :p

Eerste post!

Door icter-tje op maandag 19 januari 2015 22:11 - Reacties (27)
Categorie: -, Views: 3.017

Welkom! Dit is mijn eerste post op mijn Tweakblog. Eindelijke de 5000 karma punten :D


Ik zal me even voorstellen: ik ben Wesley, ben 14 jaar oud en ben vooral geïnteresseerd in ICT en gamen. Ik zit in 3 mavo en ben Apple fan maar laat me daardoor niet verblinden (heb ook een Samsung telefoon). Ook vind ik het leuk om te knutselen met elektronica en te zien hoe alles werkt. Ook doe ik aan wielrennen en voetballen.

Ik hoop vaak te bloggen over interessante dingen maar ik kan niet beloven hoe vaak (drukte van school :(). Later zal ik ook nog categorieën toevoegen en de CSS aanpassen. Laat maar dingen weten waarvan jullie het leuk zouden vinden als ik daarover zou bloggen!

(Sorry voor spelfouten of verkeerde zinnen Nederlands is niet echt mijn ding :p)