Het nieuwe rooster?!

Door icter-tje op vrijdag 23 januari 2015 09:30 - Reacties (84)
Categorie: -, Views: 6.490

Vanaf maandag was het zover een nieuw rooster, vorige week vrijdag werd het aan ons vertelt. Inplaats van 45 minuten les en daarna meteen weer 45 minuten les kregen we 45 minuten les en daarna 5 minuten om naar de andere les te komen en dan weer 45 minuten les. Waardoor het laatste lesuur (het 9e uur dat ik 2x per week heb) tot half 5 duurt. Dus dat heb ik deze week 2x gehad en niemand let nog op na half 4. Zelfs de docenten zijn niet blij met dit besluit, ook zijn er nog kinderen met bijles. Die hebben nu gewoon tot half 7 school (vind het echt zielig voor ze). Waarom ik dit schijf? Ik heb geen idee, ik dacht: ik laat gewoon weten aan de Tweakers hoe het er aan toe gaat op school en hoe ik daarover denk. Me volgende post word meer technisch :p

Volgende: Mijn weg naar rijkdom 07-'15 Mijn weg naar rijkdom
Volgende: Eerste post! 01-'15 Eerste post!

Reacties


Door Tweakers user Luuk1983, vrijdag 23 januari 2015 09:32

Dat wordt nog wat als je van 9 tot 17 moet werken later ;)

Door Tweakers user icter-tje, vrijdag 23 januari 2015 09:34

Luuk1983 schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 09:32:
Dat wordt nog wat als je van 9 tot 17 moet werken later ;)
Dan heb ik hopelijk toch een baan die ik leuk vind :p Maar Duits op het laatste uur is nogal saai haha. En van 8:15 tot 16:30 is wel 15 min langer dan 9 tot 5 XD

Door Tweakers user Pataar, vrijdag 23 januari 2015 09:35

5 minuten migratie tijd is heel normaal. Wat ik wel niet snap is dat je een 9de uur hebt. Welke school heeft nu 9 lessen op een dag? Op mijn oude school hadden ze er 4 van 75 minuten, dat werkte prima.

Door Tweakers user Torrentus, vrijdag 23 januari 2015 09:36

Ik ben niet anders gewend dan dat op mijn middelbare school 9 lesuren elk 50 minuten duurden en we 5 minuten 'loop-tijd' hadden. Lessen waren van 8.15 tot 16.35. Volgens mij heb je niets te klagen. ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 januari 2015 09:37]


Door Tweakers user icter-tje, vrijdag 23 januari 2015 09:37

Pataar schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 09:35:
5 minuten migratie tijd is heel normaal. Wat ik wel niet snap is dat je een 9de uur hebt. Welke school heeft nu 9 lessen op een dag? Op mijn oude school hadden ze er 4 van 75 minuten, dat werkte prima.
Op me vorige school (dat was onderbouw 1 t/m 2e klas) hadden we 50 min les met 5 min tussen tijd en dan 8 lesuren maximaal waardoor je lesdag tot 4:05 duurde.

Door Tweakers user icter-tje, vrijdag 23 januari 2015 09:39

Torrentus schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 09:36:
Ik ben niet anders gewend dan dat op mijn middelbare school 9 lesuren elk 50 minuten duurden en we 5 minuten 'loop-tijd' hadden. Lessen waren van 8.15 tot 16.35. Volgens mij heb je niets te klagen. ;)
Haha achja nog 2 jaartjes dan ben ik er vanaf en kan ik een opleiding kiezen die ik leuk vind :D

Door Tweakers user rob079, vrijdag 23 januari 2015 10:48

Kan me herinneren (ja ik weet het, oude man... :) ) dat mijn oudste broer en zus ook nog op zaterdag naar de HBS moesten. Was alleen 's-ochtends, maar toch...
En dan had ik ook een buurjongetje dat op zondag nog naar wat dan de "zondagschool" moest, ging uit van de kerk...
Maar ben wel met je eens dat het voor de bijlessers wel erg lange dagen zijn!

Door Tweakers user AMS76, vrijdag 23 januari 2015 11:24

Luuk1983 schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 09:32:
Dat wordt nog wat als je van 9 tot 17 moet werken later ;)
Of, zoals wij, van 8 tot 17 met in totaal een uurtje pauze.

Door Tweakers user -RetroX-, vrijdag 23 januari 2015 11:30

Hahahaha, half 5..... mietje.

Welcome to the real world.

Door Tweakers user Eagle Creek, vrijdag 23 januari 2015 11:52

Dus dat heb ik deze week 2x gehad en niemand let nog op na half 4.
Dan hebben jullie zeker Nederlands na half vier?

Vertelt = Verteld
Word = Wordt
Me = Mijn

Door Tweakers user icter-tje, vrijdag 23 januari 2015 11:52

-RetroX- schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 11:30:
Hahahaha, half 5..... mietje.

Welcome to the real world.
Vergeet niet dat ik dan thuis nog 2 a 3 uur huiswerk moet maken en leren :(

Door Tweakers user TerraGuy, vrijdag 23 januari 2015 11:59

Over dat je in 'de echte wereld' lang(er) moet werken: je kan ook part-time gaan werken. Bevalt mij prima, lekker veel vrije tijd! Waarom al dat werken, ik heb liever meer tijd voor allerlei andere projectjes ensporten. Als ik meer geld zou hebben zou ik dat toch alleen maar uitgeven aan een groter huis, een grotere auto, duurdere kleding/meubels, duurdere vakanties etc. Ik heb een doorsnee appartement vlakbij het centrum, geen auto, kleding koop ik kwaliteit die jaren meegaat, mooie tweedehands meubels, twee keer per jaar op zonvakantie naar de Middellandse Zee. Ik zou niet weten of ik gelukkiger wordt van nog meer rijkdom. Ik leer lekker in m'n eigen tijd voor m'n werk bij, volg cursusen bij de uni, verdiep me in koken/voeding, sport meerdere keren per week, heb tijd voor meditatie, lees veel boeken & tijdschriften, vaak op stap met vriendin & familie. Zou ik flink in moeten snijden als ik fulltime zou werken. Niet aan mij besteed, al snap ik best dat als je je werk helemaal geweldig vindt dat je het dan wel prettig vindt, of als je gewoon een vet huis wil hebben dat je daar dan voor werkt enzo. :)

Voor mij is het een vooruitgang sinds de middelbare school, met vaak dagen van 8 tot 17 incl. reistijd ;)

Door Tweakers user -RetroX-, vrijdag 23 januari 2015 12:31

icter-tje schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 11:52:
[...]

Vergeet niet dat ik dan thuis nog 2 a 3 uur huiswerk moet maken en leren :(
So what...
Ik heb 2 kleine kinderen. Moet elke dag 100 km naar mijn werk rijden en ook 100 terug. En ik heb (naast mijn fulltime baan) een eigen bedrijf.....

2 a 3 uur huiswerk... pfff mietje :+

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 januari 2015 12:59]


Door Tweakers user NLKornolio, vrijdag 23 januari 2015 12:59

Eagle Creek schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 11:52:
[...]

Dan hebben jullie zeker Nederlands na half vier?

Vertelt = Verteld
Word = Wordt
Me = Mijn
Ik heb echt een hekel, aan wereldverbeteraars op het gebied van spelling. Je ben de eerste die het ook leuk brengt.

TS hoop dat je dan geen ambitie hebt voor management of een eigen zaak.

Door Tweakers user Poepkonijn, vrijdag 23 januari 2015 13:02

Ik zou wel willen, maar 't kan nou eenmaal niet. Laten we 't zo stellen dat als iedereen die nu fulltime werkt, parttime zou gaan werken (dus een uur of 24 in de week, of minder) dat de helft niet meer rond komt. Bij ons gaat het ook helaas niet.

Daarnaast, wij werken ons nu liever een slag in de rondte zodat we over een jaar of 20 onze dromen kunnen verwezenlijken en onze kinderen (als we die ons gegeven zijn) een goede start kunnen geven in hun leven. Dat is dus niet verwennen, maar wel de mogelijkheid geven om een opleiding die bij hun niveau past af te ronden, etc. Dat kost tegen die tijd waarschijnlijk nog véél meer, dus dan maar ff hard aan de bak nu.

Door Tweakers user Cyphax, vrijdag 23 januari 2015 13:06

"In mijn tijd" op de HAN konden ze er ook wat van. Half 4 zeg je? Hah. We komen er niet uit met het rooster, we voegen gewoon uurtjes toe aan het eind van de dag. "XML om 19:30, gewoon doen" hebben ze toen gedacht. Het duurde niet lang voor we met de docent gingen kijken of we het konden verzetten. Hij was bijzonder meegaand. Heel gek. :+

Ik kan me toch ook nog prima herinneren dat ik op de middelbare school baalde van dat vervloekte "9e uur". Brrrr niet het 9e uur nog les, da's like, 's nachts!

Door Tweakers user muppet99, vrijdag 23 januari 2015 13:10

Eagle Creek schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 11:52:
[...]

Dan hebben jullie zeker Nederlands na half vier?

Vertelt = Verteld
Word = Wordt
Me = Mijn
Over het hoofd gezien: Waarom ik dit schijf?

;)

Door Tweakers user Maasluip, vrijdag 23 januari 2015 13:15

Wauw. 2x per week zit je 8,5 uur op school (ik neem aan dat er nog een uur aan pauzes bij zit). Ik zit 5x per week 8,5 uur op mijn werk.
Maar toen ik nog op school zat was een lesuur altijd 50 minuten (zowel middelbaar als beroepsonderwijs) en op de HTS hadden we een tijdlang zelfs een 10e lesuur dat om 17:45 eindigde.
Klagen over les na half vier. Het is geen basisschool meer. :D

Door Tweakers user Palmolive, vrijdag 23 januari 2015 13:23

Klagen? Werken met je pens! :P Nee, ik snap best dat je het vervelend vind. Maar als je minder tijd aan school wil besteden moet je maar het laagste niveau gaan doen; de keuze is aan jou. Als je over een tijdje een opleiding gaat doen heb je echt nog minder tijd hoor, en als je daarna gaat werken nog minder.

Door Tweakers user Berthenk, vrijdag 23 januari 2015 13:46

caanova1984 schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 12:59:
[...]


Ik heb echt een hekel, aan wereldverbeteraars op het gebied van spelling. Je ben de eerste die het ook leuk brengt.

TS hoop dat je dan geen ambitie hebt voor management of een eigen zaak.
hekel aan

Leest vlotter door en staat mooier. ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 januari 2015 13:47]


Door Tweakers user BeefHazard, vrijdag 23 januari 2015 14:00

:z wat een gezwets. Hup, terug de klas in, Nederlands bijles nemen en uitzitten die handel. Mijn favoriete tactiek voor lange dagen is onderhandelen met docenten. Resultaat? Mijn 33-urige schoolweek in 21 uur afgewerkt. Week in, week uit.

Door Tweakers user Jomaikke, vrijdag 23 januari 2015 14:28

Als je iets doet wat je leuk vind, is het niet heel erg. Op de middelbare school was tot 14:00 uur les erger dan tot 17:00 uur nu, op het HBO. Met bijkomend voordeel dat het niet uitmaakt als je een uurtje eerder weggaat... Heerlijk :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 januari 2015 14:29]


Door Tweakers user icter-tje, vrijdag 23 januari 2015 14:35

Jomaikke schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 14:28:
Als je iets doet wat je leuk vind, is het niet heel erg. Op de middelbare school was tot 14:00 uur les erger dan tot 17:00 uur nu, op het HBO. Met bijkomend voordeel dat het niet uitmaakt als je een uurtje eerder weggaat... Heerlijk :)
Precies dat! Maar zit nu lekker warm thuis achter me bureau. Al mijn huiswerk voor maandag en dinsdag al af dus kan lekker dit weekend gamen met vrienden :D

Door Tweakers user DonJunior, vrijdag 23 januari 2015 14:57

Mooi al die moraalridders hier die vertellen dat je later het nog zwaar gaat krijgen.
Jongens, iedereen heeft tijdens zijn school periode we de balen gehad dat de dag zo lang duurde. Het is voor mij alweer enkele jaren geleden maar ik weet nog goed dat ik er echt van baalde dat wij op vrijdag tot half 5 les hadden (laatste twee uur gym.. wat een drama) en als je dan klaar was liep je door een lege school omdat de rest van school al wel weekend had.

Ach over een paar jaar denk je met weemoed terug aan deze tijd.. ik mis hem nog regelmatig..

Door Tweakers user Jeroenneman, vrijdag 23 januari 2015 15:01

icter-tje schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 14:35:
[...]

Precies dat! Maar zit nu lekker warm thuis achter me bureau. Al mijn huiswerk voor maandag en dinsdag al af dus kan lekker dit weekend gamen met vrienden :D
En bedenk nu dat je vrije tijd ook echt vrij is. Op de uni of hbo mag je zelf je tijd in gaan delen, maar zul je ook tijd moeten maken voor werk/koken/wassen/jefietsrepareren.

En natuurlijk heb je geen huiswerk meer, en hoef je niks te maken, maar het is toch wel handig om dat paper nog een keertje door te kunnen lezen. Get used to it, zou ik dan ook zeggen.

En natuurlijk deze:

http://commentsstack.com/...2014/07/Age-Quotes-21.jpg

Door Tweakers user evilution, vrijdag 23 januari 2015 15:44

DonJunior schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 14:57:
Mooi al die moraalridders hier die vertellen dat je later het nog zwaar gaat krijgen.
Jongens, iedereen heeft tijdens zijn school periode we de balen gehad dat de dag zo lang duurde.
Daarom is het ook zo leuk om nu "mietje" te roepen!

@icter-tje: Mietje!

Door Tweakers user brick5492, vrijdag 23 januari 2015 15:45

Haha, herkenbaar. Donderdag het 9e tot 17.00 (lekker Nederlands literatuurgeschiedenis :z ) en daarna naar huis fietsen als het al donker is. Wat zal ik blij zijn als ik na dit jaar (hopelijk) van deze ***school afbem :P

Door Tweakers user unglaublich, vrijdag 23 januari 2015 15:55

brick5492 schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 15:45:
Haha, herkenbaar. Donderdag het 9e tot 17.00 (lekker Nederlands literatuurgeschiedenis :z ) en daarna naar huis fietsen als het al donker is. Wat zal ik blij zijn als ik na dit jaar (hopelijk) van deze ***school afbem :P
Ach dat dacht ik ook toen ik van de middelbare school vertrok maar bij nader inzien was het toch wel een geweldig leuke tijd. Niet dat de toekomst minder leuk hoeft te zijn maar je bent na zes jaar (of een jaartje meer/minder) waarschijnlijk een beetje de voordelen uit het oog verloren. Tenzij je de pech had dat het écht niet leuk was.

Door Tweakers user icter-tje, vrijdag 23 januari 2015 16:02

unglaublich schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 15:55:
[...]


Ach dat dacht ik ook toen ik van de middelbare school vertrok maar bij nader inzien was het toch wel een geweldig leuke tijd. Niet dat de toekomst minder leuk hoeft te zijn maar je bent na zes jaar (of een jaartje meer/minder) waarschijnlijk een beetje de voordelen uit het oog verloren. Tenzij je de pech had dat het écht niet leuk was.
Het is wel leuk daar niet van, maar om 8:15 te beginnen en dan tot 16:30 stof in je op moeten nemen gaat op gegeven moment niet. Het geluk is dat ik bij sommige lessen gewoon muziek mag luisteren en dan gewoon rustig voor mezelf kan werken. En lessen waar je goed in bent heb je toch eerder de neiging om te praten met een vriend die naast je zit. Maarja now we going to enjoy weekend :D

Door Tweakers user Cordfunky, vrijdag 23 januari 2015 16:03

En werd vertelt? Beter opletten tijdens de Nederlandse les :)

Door Tweakers user icter-tje, vrijdag 23 januari 2015 16:19

Cordfunky schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 16:03:
En werd vertelt? Beter opletten tijdens de Nederlandse les :)
Nederlandse grammatica is niet echt mn ding.. Engels sta ik een 8,7 voor :D

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 januari 2015 16:27]


Door Tweakers user Karmos, vrijdag 23 januari 2015 17:07

Hier begint de school om 8u20 en eindigt ze om 16u30 met acht lesuren van 50 minuten zonder looptijd. Ik ben best tevreden met dat rooster van ons. Maar alles na het 6e lesuur is meer leerkrachten irriteren dan leren. B)

Door Tweakers user BeefHazard, vrijdag 23 januari 2015 17:14

icter-tje schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 16:19:
[...]

Nederlandse grammatica is niet echt mn ding.. Engels sta ik een 8,7 voor :D
icter-tje schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 16:02:
Maarja now we going to enjoy weekend :D
We're* :')

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 januari 2015 17:14]


Door Tweakers user TerraGuy, vrijdag 23 januari 2015 18:14

Poepkonijn schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 13:02:
[...]


Ik zou wel willen, maar 't kan nou eenmaal niet. Laten we 't zo stellen dat als iedereen die nu fulltime werkt, parttime zou gaan werken (dus een uur of 24 in de week, of minder) dat de helft niet meer rond komt. Bij ons gaat het ook helaas niet.

Daarnaast, wij werken ons nu liever een slag in de rondte zodat we over een jaar of 20 onze dromen kunnen verwezenlijken en onze kinderen (als we die ons gegeven zijn) een goede start kunnen geven in hun leven. Dat is dus niet verwennen, maar wel de mogelijkheid geven om een opleiding die bij hun niveau past af te ronden, etc. Dat kost tegen die tijd waarschijnlijk nog véél meer, dus dan maar ff hard aan de bak nu.
Het hangt er vanaf hoe je het (werkende) leven ingaat. Als je inderdaad een leuk huis hebt gekocht en een mooie auto voor woon-werkverkeer, ja, daar ga je al, dan kan je niet meer terug. Persoonlijk zag ik de bui al hangen: werken om je auto te kunnen betalen en nog meer werken om je huis te kunnen financieren. Leek me handiger om dan maar geen duur huis te nemen en ergens te gaan wonen waar je alles op de fiets kan doen. Autootje leen of huur ik wel wanneer nodig (zelden, maar ook dat is een instelling/gewoonte).

Nu ik mezelf aangeleerd heb met minder tevreden te zijn hou ik flink wat geld over en hoef niet zoveel te werken om te leven. Zou m'n vriendin bij me intrekken, dan houden we vele honderden euro's per maand over, naast alle 'standaard' uitgaven aan (biologisch) eten/kleding/vakantie. Superrijk eigenlijk dus. Kon m'n opa alleen maar van dromen, die moest 60 uur per week werken om zijn gezin staande te houden. M'n pa al wat minder uren met een beter betaalde baan, ik nu nog minder. Vooruit, geen kinderen hier nog, maar dat moet ook geen probleem zijn. Alhoewel, ik heb broers genoeg die zich als konijnen hebben gedragen, de familienaam is ruimschoots gered, hoef ik niet aan bij te dragen ;)

En nu veel werken om over 20-30 jaar je doel te bereiken, dat kan. Hangt er een beetje vanaf wat je doel is natuurlijk. Mijn visie: nú ben ik jong, nú heb ik de energie om van alles te doen. Als ik 50 ben moet ik dat nog maar zien. Kan ik beter dán gaan werken toch? ;) Ik heb genoeg mensen gezien die in de 40 al tegen fysieke en mentale problemen (opgebrand) zijn opgelopen. Dan neem ik nu liever een flexibele parttime baan waar ik makkelijk een maandje weg kan en trek lekker door de bergen met m'n vriendin. En ga ik thuis mij verdiepen in alles wat mij interesseert (veel). Lekker knutselen, leuke vaardigheden opdoen, muziek beoefenen, sporten.

Technologische vooruitgang is voor mij een zegen. Men verwachtte 80 jaar geleden dat we nu nog maar 2 a 3 dagen per week hoefden te werken, vanwege dat alle tijdrovende klussen dan uit handen zijn genomen door machines. Maar helaas, er wordt veel meer gewerkt. Te weinig geld is het probleem niet, we zijn vele keren rijker dan 80 jaar geleden, uiteraard gecorrigeerd voor inflatie. Niet boven je stand leven, weinig consumeren wat je toch niet nodig hebt en voila: parttime werken is ruim voldoende en ik hou nog bakken met geld over wat ik kan sparen of uitgeven in m'n vrije tijd. Zelfs een schoonmaakster in dienst die af en toe het huis (helpt) schoonmaken, ik weet wel wat leukers te doen dan schoonmaken ;)

Noem mij maar verwend, ik trek gewoon het maximale gemak uit het huidige leven. En misschien nog wel beter voor de economie ook nog. Hier een interessant artikel erover: https://decorrespondent.n...er-werken/115335-ad6c6f0b

Door Tweakers user woekele, vrijdag 23 januari 2015 18:49

'Mijn' als 'me' schrijven is bijna net zo dom als 'eens' als 'is' schrijven :'(

Door Tweakers user hyptonize, vrijdag 23 januari 2015 19:09

45 minuten les? Wat een luxe. Wij hadden gewoon 50 minuten les. Vaak blokuren. Standaard 8 uur (tot 16:00). Behalve op woensdag, dan hadden we sportoriëntatie tot 16:50, aan de andere kant van de stad. Die goeie oude tijd. Op HBO werden lessen gewoon dwars door de pauzes heen gepland, van kwart voor 9 tot 13:15 dezelfde les en dan weer door naar een andere les tot half 6.

Nu bezig met mijn afstudeerstage, dus van half 9 tot 5 op stage en dan 's avonds nog 2 of 3 uur aan mijn scriptie werken, zaterdag werken van 8 tot 6 en zondag meestal ook nog een paar uur scriptie.

Ik ben jaloers op je. ;) Behalve op je belabberde Nederlandse taalvaardigheden.

Door Tweakers user Pataar, vrijdag 23 januari 2015 19:48

BeefHazard schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 17:14:

Maarja now we going to enjoy weekend :D
We're* :')


We're* :')
Nu vraag ik mij toch echt sterk af op welk niveau icter-tje zit.
Eerst opscheppen over zijn Engels punt en dan de het meest makkelijke fout doen.
Een 8,6 voor Engels op mavo is een 1 op tweetalig onderwijs (ik zit zelf op TTO)

Door Tweakers user icter-tje, vrijdag 23 januari 2015 20:05

Pataar schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 19:48:
[...]


Nu vraag ik mij toch echt sterk af op welk niveau icter-tje zit.
Eerst opscheppen over zijn Engels punt en dan de het meest makkelijke fout doen.
Een 8,6 voor Engels op mavo is een 1 op tweetalig onderwijs (ik zit zelf op TTO)
Tja, toch vind ik het wel knap van mezelf vooral omdat ik dyslexie heb waardoor alle grammatica voor mij moeilijker is dus dan maak ik wel eens een foutje ;)

Door Tweakers user hyptonize, vrijdag 23 januari 2015 20:30

icter-tje schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 20:05:
[...]

Tja, toch vind ik het wel knap van mezelf vooral omdat ik dyslexie heb waardoor alle grammatica voor mij moeilijker is dus dan maak ik wel eens een foutje ;)
Kom op zeg. Het is 2015, dyslexie als excuus gebruiken doen we sinds 2009 al niet meer!

Door Tweakers user icter-tje, vrijdag 23 januari 2015 20:35

hyptonize schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 20:30:
[...]
Kom op zeg. Het is 2015, dyslexie als excuus gebruiken doen we sinds 2009 al niet meer!
Doe me best :p Ik ga de grammatica in m'n blogs wel beter checken! Mijn excuses iedereen!

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 januari 2015 20:35]


Door Tweakers user BeefHazard, vrijdag 23 januari 2015 20:47

icter-tje schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 20:35:
[...]

Doe me best :p Ik ga de grammatica in m'n blogs wel beter checken! Mijn excuses iedereen!
mijn*

Door Tweakers user icter-tje, vrijdag 23 januari 2015 20:52

Deze twee woordjes betekenen precies hetzelfde. Over het algemeen kun je zeggen dat mijn beter past bij zakelijke taal en m’n wat losser overkomt tijdens de communicatie
..

Door Tweakers user Proxi, vrijdag 23 januari 2015 21:10

icter-tje schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 20:35:
[...] Ik ga de grammatica in m'n blogs wel beter checken! Mijn excuses iedereen!
Niet alleen in de blogs die je schrijft, overal! *gemene lach*.

Maar genoeg daarover, leuk dat je je ervaringen deelt :) .

Door Tweakers user BeefHazard, vrijdag 23 januari 2015 21:19

Er is een verschil tussen "me" en "m'n". Een hele wereld van verschil zelfs.

Door Tweakers user icter-tje, vrijdag 23 januari 2015 21:21

BeefHazard schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 21:19:
[...]

Er is een verschil tussen "me" en "m'n". Een hele wereld van verschil zelfs.
Je zei mijn niet me :p

Door Tweakers user Arthur-M., vrijdag 23 januari 2015 22:47

Bij mij op school is het 8e uur om 16:15 uur afgelopen. Daarna hebben we nog een 9e uur waar geen les in gegeven wordt, maar alleen in nagebleven wordt. Dan ben je om 17:05 uur klaar (gelukkig nog maar 1x keer meegemaakt).

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 januari 2015 22:52]


Door Tweakers user Antitheus 88, zaterdag 24 januari 2015 00:03

de middelbare school duurde bij mij volgens mij van 8:15 tot 16:30, waar je dan regelmatig een gat van meer dan een uur tussen 2 lessen in had!
dat was altijd leuk, om nog even 2 uur te moeten wachten op een les geschiedenis :'(
die dagen duurden voor mijn gevoel per stuk al langer dan een hele werkweek nu;
5 dagen per week van 7:45 tot 16:15 (vaak >17:00) met een halfuurtje pauze per dag.

Door Tweakers user matroosoft, zaterdag 24 januari 2015 01:45

Wat een voldaan gevoel geeft dat blijkbaar, lekker na een dag hard werken achter een bureau eens heerlijk af te gaan geven op zo'n onervaren, jong middelbareschool-figuur.. Na een hele dag te moeten luisteren naar je meerdere even heerlijk 'mietje' roepen naar je mindere.

Laag niveau hier.

@ict-ertje: leuk dat je vanuit jou belevingswereld dingen deelt! Roept herinneringen bij me op uit die "goeie ouwe tijd", hoewel het nog niet eens zo lang geleden is.. ;) Maar tech-gerelateerde blogs zitten we hier toch het liefst. Althans, ik. :)

Door Tweakers user icter-tje, zaterdag 24 januari 2015 08:43

matroosoft schreef op zaterdag 24 januari 2015 @ 01:45:
Wat een voldaan gevoel geeft dat blijkbaar, lekker na een dag hard werken achter een bureau eens heerlijk af te gaan geven op zo'n onervaren, jong middelbareschool-figuur.. Na een hele dag te moeten luisteren naar je meerdere even heerlijk 'mietje' roepen naar je mindere.

Laag niveau hier.

@ict-ertje: leuk dat je vanuit jou belevingswereld dingen deelt! Roept herinneringen bij me op uit die "goeie ouwe tijd", hoewel het nog niet eens zo lang geleden is.. ;) Maar tech-gerelateerde blogs zitten we hier toch het liefst. Althans, ik. :)
Bedankt voor je reactie ik ga eraan werken!

Door Tweakers user armageddon_2k1, zaterdag 24 januari 2015 09:02

matroosoft schreef op zaterdag 24 januari 2015 @ 01:45:
Wat een voldaan gevoel geeft dat blijkbaar, lekker na een dag hard werken achter een bureau eens heerlijk af te gaan geven op zo'n onervaren, jong middelbareschool-figuur.. Na een hele dag te moeten luisteren naar je meerdere even heerlijk 'mietje' roepen naar je mindere.

Laag niveau hier.
Eens, altijd mooi als mensen van dik in de dertig met kinderen en een full-time baan even gaan zitten opscheppen over hoe druk ze het wel niet hebben tegenover een middelbare scholier. Die personen klaagden toen natuurlijk noooooooit!

Als middelbare scholier dacht ik: Die basisscholieren hadden het zo rustig, ongelooflijk.
Vervolgens was ik als middelbare scholier superlui.

Als student dacht ik: Man, op de middelbare school had je echt geen reet te doen.
Als student was ik overigens superlui en vond ik het een schande als ik op vrijdag college had ;-)

Nu werkend en denk ik: Als student was het zo makkelijk.
Nu werkt ik redelijk hard maar ben ik ook volledig zelfstandig en heb ik genoeg centen om een leuk leven te hebben.

Oftewel, elke levensfase is anders en het heeft voordelen, maar het werkende leven is voor mij het fijnst. Vrijheid (in beslissingen maken), geld, woning, vette vakanties.

Door Tweakers user Sp3dy, zaterdag 24 januari 2015 09:13

Bij mij op school heeft de directie vorig jaar hetzelfde bedacht, lessen van 45 minuten en dan 5 minuten tussen de lessen in. De reden was dat de school anders niet aan het minimaal aantal lesuren kon komen. Die 5 minuten tussen de les in mogen ze namelijk ook meetellen als les 8)7 . Dus in plaats van extra wiskunde en Engels krijg ik nu 5 minuten tussen elke les in. Komt er op neer dat ik nu, 4 maanden voor mijn eindexamen havo maar 16,5 klokuren les heb...

Door Tweakers user -RetroX-, zaterdag 24 januari 2015 09:36

armageddon_2k1 schreef op zaterdag 24 januari 2015 @ 09:02:
[...]
Oftewel, elke levensfase is anders en het heeft voordelen, maar het werkende leven is voor mij het fijnst. Vrijheid (in beslissingen maken), geld, woning, vette vakanties.
En toen kwamen er kinderen..... ;)


Mietje roepen is inderdaad makkelijk. Natuurlijk zijn die dagen dag je een enkele keer tot 17:00 naar school moet een vervelend punt. Dat hoort ook bij de levensfase van de persoon. Maar dat maakt het niet minder waar.

Als je de instelling hebt om zo kort mogelijk op school te zitten kan je een lange dag als negatief zien. Maar of je het daarmee nu gaat redden in je carriere.... Je weet dondersgoed voordat je begint met een opleiding wat je studiebelasting is en wat je lestijden kunnen zijn. Als je dan achteraf gaat lopen miepen is dat geen toonbeeld van doorzettingvermogen of karakter.

Ik ben ook praktijkopleider in de ICT. Wij bieden een stagair wel eens een baan aan. Maar dat doen we alleen aan mensen met de juiste instelling. Als je zoiets hebt als pffff 5 dagen tot 17:00 werken.... dan kan je dat wel op je buik schrijven.

Je kan jezelf heel zielig vinden om lange dagen te maken. Maar tenzij je ondernemer bent (dan komen die lange dagen vanzelf hahahaha) ben je afhankelijk van "die irritante dertigers en veertigers die denken dat ze het druk hebben" voor een baan.

ICT-ertje vroeg in een een vorige post om tips. Als ik dan een tip mag geven: baal niet van die ene lange dag maar geniet van die 4 (6) korte dagen die je hebt.

Door Tweakers user icter-tje, zaterdag 24 januari 2015 09:39

-RetroX- schreef op zaterdag 24 januari 2015 @ 09:36:
[...]


En toen kwamen er kinderen..... ;)


Mietje roepen is inderdaad makkelijk. Natuurlijk zijn die dagen dag je een enkele keer tot 17:00 naar school moet een vervelend punt. Dat hoort ook bij de levensfase van de persoon. Maar dat maakt het niet minder waar.

Als je de instelling hebt om zo kort mogelijk op school te zitten kan je een lange dag als negatief zien. Maar of je het daarmee nu gaat redden in je carriere.... Je weet dondersgoed voordat je begint met een opleiding wat je studiebelasting is en wat je lestijden kunnen zijn. Als je dan achteraf gaat lopen miepen is dat geen toonbeeld van doorzettingvermogen of karakter.

Ik ben ook praktijkopleider in de ICT. Wij bieden een stagair wel eens een baan aan. Maar dat doen we alleen aan mensen met de juiste instelling. Als je zoiets hebt als pffff 5 dagen tot 17:00 werken.... dan kan je dat wel op je buik schrijven.

Je kan jezelf heel zielig vinden om lange dagen te maken. Maar tenzij je ondernemer bent (dan komen die lange dagen vanzelf hahahaha) ben je afhankelijk van "die irritante dertigers en veertigers die denken dat ze het druk hebben" voor een baan.

ICT-ertje vroeg in een een vorige post om tips. Als ik dan een tip mag geven: baal niet van die ene lange dag maar geniet van die 4 (6) korte dagen die je hebt.
Bedankt voor de tip :) zo erg is het ook niet de rest van de dagen ben ik 15:40 uit en meestal om 9 uur beginnen dus er valt mee te leven :p

Door Tweakers user -RetroX-, zaterdag 24 januari 2015 10:02

icter-tje schreef op zaterdag 24 januari 2015 @ 09:39:
[...]
Bedankt voor de tip :) zo erg is het ook niet de rest van de dagen ben ik 15:40 uit en meestal om 9 uur beginnen dus er valt mee te leven :p
Graag gedaan.
Ik heb persoonlijk niets tegen je hoor. Alleen het blijft tweakblogs ;)

Een tip waar je misschien iets meer aan hebt:

bij sollicitatiegesprekken let ik op verschillende zaken. Opleiding is leuk maar absoluut geen doorslaggevende factor. Wat dan wel, nou dit:

- Zelfvertrouwen -> ICT kennis is snel verouderd. Dat je op school iets geleerd hebt is natuurlijk mooi maar iemand die zelfvertrouwen uitstraalt en mij kan overtuigen dat hij ook (snel) dingen kan leren die hij nog niet weet heeft een plusje.

- Karakter -> Wat doe je als je een deadline tegenkomt? Een half uurtje overwerken of gewoon op tijd naar huis? Dit werkt voor ons 2 kanten op: wij vragen soms overwerk maar omgekeerd is het geen enkel probleem om een halve dag vrij (zonder verlies van vakantieuren) te nemen als je iets moet regelen (paspoort/rijbewijs verlengen, diploma uitrijking van je kids of van een maat, auto voor de apk wegbrengen).

- Passie -> Balans tussen prive en werk is belangrijk. Iemand die prive ook hobbies en passies heeft functioneert vaak veel beter in een werkomgeving. Wordt je kampioen met je voetbalteam dan kan je op de zaak ook slingers en gebak verwachten ;)

- Vaardigheden en kennis -> Dit staat op de 4e plaats. Zonder bovenstaande punten hoef ik eigenlijk niet te weten wat je kan. Je kennis is zelden onderscheidend (sorry). Tenzij je heel uitzonderlijke vaardigheden hebt opgedaan maar die komen dan vaak al bij karakter of passie aan bod.

(werkervaring is natuurlijk ook een belangrijke maar ik ga nu uit van een startersfunctie, dwz <5 jaar werkervaring)

Solliciatiebrieven zijn vaak net zo. Als ik 5 solliciatiebrieven naast elkaar leg kunnen personen bijna altijd hetzelfde. Logisch want dat is wat we vragen in het profiel. Wil je verschil maken denk dan aan het volgende: waarin verschil ik van mijn klasgenoten als we allemaal op dezelfde vacature zouden reageren.... juist....

[Reactie gewijzigd op zaterdag 24 januari 2015 10:08]


Door Tweakers user Haas_nl, zaterdag 24 januari 2015 10:52

Heb wel eens jaar lang avond school gevolgd dan moet je van 8 tot 15:00 werken dan naar school reizen en daar van 16:00 tot 22:00 les volgen.
Maar gelukkig begrepen de leraren wel dat je wel eens in slaap kon vallen.....

Door Tweakers user xFeverr, zaterdag 24 januari 2015 11:10

Nou nou... Mijn middelbare school had zelfs een 12e uur tot 19:25

Maar die was voor de afdeling horeca :+ niet voor mij dus. 9E uur liep tot 16:55 :p

Door Tweakers user icter-tje, zaterdag 24 januari 2015 11:17

xFeverr schreef op zaterdag 24 januari 2015 @ 11:10:
Nou nou... Mijn middelbare school had zelfs een 12e uur tot 19:25

Maar die was voor de afdeling horeca :+ niet voor mij dus. 9E uur liep tot 16:55 :p
Nu zie ik wel dat het bij mij wel meevalt :p

Door Tweakers user sebastius, zaterdag 24 januari 2015 11:42

Nou nou... ik WERK op een basisschool en mij zijn dagen van 07.30 tot 18.30 niet vreemd hoor :) En dan vaak nog in de avonden en weekenden aan de slag.

Door Tweakers user The_Engineer, zaterdag 24 januari 2015 11:51

in het middelbaar had ik ook gewoon iedere dag les tot 17h. En ik moet nu zeggen dat het er in het Hoger onderwijs niet beter op geworden is. courage nog ;)

Door Tweakers user wander waals, zaterdag 24 januari 2015 12:01

Welkom bij de club, wij hadden eerst ook een pauze van 10 minuten tussen het 8e en het 9e maar het bestaan daarvan werd door iedereen ontkent waardoor ze 'm uiteindelijk hebben afgeschaft. Maar gebruiken jullie domeinen? Of zit je steeds in 't zelfde lokaal want dan slaat 't helemaal nergens op.

Door Tweakers user icter-tje, zaterdag 24 januari 2015 12:11

wander waals schreef op zaterdag 24 januari 2015 @ 12:01:
Welkom bij de club, wij hadden eerst ook een pauze van 10 minuten tussen het 8e en het 9e maar het bestaan daarvan werd door iedereen ontkent waardoor ze 'm uiteindelijk hebben afgeschaft. Maar gebruiken jullie domeinen? Of zit je steeds in 't zelfde lokaal want dan slaat 't helemaal nergens op.
Meestal zitten we in een ander lokaal, maar het is over het algemeen niet verder lopen dan 1 a 2 minuten waardoor 5 minuten wel erg veel is voor het wisselen van lokaal.

Door Tweakers user Gamebuster, zaterdag 24 januari 2015 13:34

Nou nou nou dat wij als "volwassenen" allemaal domme 40 uur werkweken hebben, betekent niet dat de jeugd dat ook moet hebben? Vergeet overigens ook niet dat school echt slaapverwekkend saai is en dat je allemaal dingen wordt geleerd die niet interessant zijn: Kop houden, stil zitten en luisteren naar zo'n ongeïnteresseerde zak die je shit staat te vertellen waar je voor je gevoel toch nooit wat mee gaat doen.

Ik kan me prima in zijn geklaag vinden: Ik ervaarde hetzelfde. Geef mij maar gewoon een lading huiswerk, laat me thuis leren e.d. en laat me paar keer per week even langskomen voor opdrachten, toetsen, enz.

Zo doe ik het nu in ieder geval wel. Ik werk vanuit huis en ga af en toe langs m'n werk om even te babbelen. Daarbij werk ik ook nog eens "maar" 32 uur, en zelfs dat vind ik nog teveel. Ik ben van plan om in de toekomst 24 uur te gaan werken: Ik kan me dit straks prima veroorloven. Als ik niet zo lomp met m'n geld om zou gaan had ik zelfs minder kunnen werken.

9 tot 5 voor 5 dagen in de week? Never again. Idiote, inefficiente en ouderwetse manier van werken. Tenminste, wel in mijn vak. Ik ben in 24 uur per week productiever dan in 40 uur op kantoor.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 24 januari 2015 13:36]


Door Tweakers user dudee, zaterdag 24 januari 2015 15:20

Man oh man wat heb jij het zwaar...
Je gaat naar school voor je eigen, is het te zwaar moet je maar wat anders doen :)

Ik moet ook gewoon om 7 uur van huis en ben pas 2 dagen om 6 uur weer thuis.
Volgende week begint stage en word het 6 uur van huis en om 7 uur thuis.

Door Tweakers user mark-k, zaterdag 24 januari 2015 15:31

icter-tje schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 11:52:
[...]

Vergeet niet dat ik dan thuis nog 2 a 3 uur huiswerk moet maken en leren :(
Als je nu al 2-3 uur huiswerk moet maken cq moet leren elke dag terwijl je pas in de 3e(?) zit, doe je iets fout en ga je t nog heel zwaar krijgen op je volgende opleiding. Ik haalde die uren nog niet in de maand thuis toen ik op 3vwo zat (ook niet echt verstandig gebleken, maar zoveel uren is gewoon te veel).

Verder zullen je dagen ook echt niet korter worden, ik maak nu wel vaker dagen dat ik van 7 tot 19 uur van huis ben (les van 8.30 tot 17.30) of zelfs wel eens tot 23 uur (les tot 20.30). Man up, grow up, het leven is niet lekker niksen de halve dag.

Door Tweakers user Hahn, zaterdag 24 januari 2015 16:29

Het is wel goed dat je naar school gaat, want ik vond dit bijzonder lastig lezen. Niet alleen vanwege de taalfouten, maar ook vanwege het gebrek aan komma's en alinea's.

Door Tweakers user dyrc, zaterdag 24 januari 2015 16:51

De tijd tussen de lessen in is gewoon een handig trucje om zonder docent uren te hoeven draaien toch uren te kunnen schrijven om aan de "ophokplicht" te voldoen.
Mooi foefje, jammer voor de scholieren dat alles dan wat uitloopt.

"back in my day" hadden we maar 6 of 7 blokken van 50 minuten, en alleen 1x per week pas om 4 uur klaar omdat we gym hadden op de laatste uurtjes, en wij altijd nog even lekker doorgingen tot de bel, en dan omkleden in eigen tijd.

Wat mij het meest verbaast is het feit dat je 2~3 uur huiswerk per dag claimt.
Als dit "tijd die je op jouw kamer zit" betreft, fair enough. Als dit exclusief facebook/browsing/pennen uit elkaar slopen (we moesten wat zonder internet) tijd is, dan is er iets mis.
het is NIET normaal om systematisch 2uur+ huiswerk per dag te maken op de middelbare school.
Ongevraagd advies: heb je het nodig om "bij te blijven", schouders eronder en haal 't hoogst mogelijke papiertje! Kan je altijd achteraf nog kiezen of je HBO of WO wilt gaan doen.
(stapje naar beneden kan altijd, de ladder op is tegenwoordig praktisch onmogelijk door alle vroege selectie en debiele randeisen)

Door Tweakers user F.West98, zaterdag 24 januari 2015 18:00

Ach wij hebben te weinig fysieke ruimte.
Tot nu toe altijd 7 lesuren van 60min, 60min pauze in totaal, dus 08:30-16:30
Tegenwoordig een 8e lesuur erbij, tot half zes dus......

Maar dat mag enkel gebruikt worden als de onderwijsinspectie (ofzo) het goed vindt en het bewezen acht dat er geen andere mogelijkheden meer zijn.

Door Tweakers user icter-tje, zondag 25 januari 2015 08:49

dyrc schreef op zaterdag 24 januari 2015 @ 16:51:
De tijd tussen de lessen in is gewoon een handig trucje om zonder docent uren te hoeven draaien toch uren te kunnen schrijven om aan de "ophokplicht" te voldoen.
Mooi foefje, jammer voor de scholieren dat alles dan wat uitloopt.

"back in my day" hadden we maar 6 of 7 blokken van 50 minuten, en alleen 1x per week pas om 4 uur klaar omdat we gym hadden op de laatste uurtjes, en wij altijd nog even lekker doorgingen tot de bel, en dan omkleden in eigen tijd.

Wat mij het meest verbaast is het feit dat je 2~3 uur huiswerk per dag claimt.
Als dit "tijd die je op jouw kamer zit" betreft, fair enough. Als dit exclusief facebook/browsing/pennen uit elkaar slopen (we moesten wat zonder internet) tijd is, dan is er iets mis.
het is NIET normaal om systematisch 2uur+ huiswerk per dag te maken op de middelbare school.
Ongevraagd advies: heb je het nodig om "bij te blijven", schouders eronder en haal 't hoogst mogelijke papiertje! Kan je altijd achteraf nog kiezen of je HBO of WO wilt gaan doen.
(stapje naar beneden kan altijd, de ladder op is tegenwoordig praktisch onmogelijk door alle vroege selectie en debiele randeisen)
Nou meestal ben ik 1 1/2 uur bezig, maar als ik ook een SO heb van een taal dan ben ik wel langer bezig.

Door Tweakers user dudee, zondag 25 januari 2015 09:47

icter-tje schreef op zondag 25 januari 2015 @ 08:49:
[...]

Nou meestal ben ik 1 1/2 uur bezig, maar als ik ook een SO heb van een taal dan ben ik wel langer bezig.
Op de middelbare school? Poeh ik mag hopen dat dit tweede of derde klas is..

Door Tweakers user icter-tje, zondag 25 januari 2015 09:51

dudee schreef op zondag 25 januari 2015 @ 09:47:
[...]
Op de middelbare school? Poeh ik mag hopen dat dit tweede of derde klas is..
Ja, 3e klas :p

Door Tweakers user dudee, zondag 25 januari 2015 12:27

Lijkt mij dat je dan later echt gaat falen omdat het teveel is.

Door Tweakers user Danny.G, zondag 25 januari 2015 13:08

dudee schreef op zondag 25 januari 2015 @ 12:27:
[...]


Lijkt mij dat je dan later echt gaat falen omdat het teveel is.
Niet waar. Ik zit op de havo maar zelfs op vmbo-t werd er gezegd 1 a 2 uur bezig te zijn met school zodra je thuis kwam. Dat falen is overigens wel erg dramatisch.. :9~

Door Tweakers user lutkeveld, zondag 25 januari 2015 13:09

Waarom dat dan? Je moet toch opbouwen, je kan niet verwachten dat je vanaf groep 1 al 40 uur weken draait. Ik zat in de derde klas ook niet standaard 3 uur per dag te blokken.

Door Tweakers user Jochemd13, zondag 25 januari 2015 13:49

Les tot half 7? Mag dat wel? Bij mij gaat het rooster maximaal tot half 5 en als iemand vervelend is mag hij maximaal tot 5 uur nablijven.

Door Tweakers user i-chat, zondag 25 januari 2015 14:23

wij hadden zelfs 10 lessen van 50minuten maar effectief geen wissen tijd, dat wil zeggen dat we feitelijk dus lessen hadden van 45mins... en in de 5 minuten werd je dan ook geacht je spullen bijeen te graaien en in het volgende lokaal aanwezig te zijn MET je boeken op tafel...

het kwam dan ook wel eens voor dat ik pas om 7uur savonds thuis was als het slecht weer was en ik toch moest fietsen... uitgehongerd en dood op en dan nog een paar uur huiswerk voor de boeg...

Door Tweakers user dudee, zondag 25 januari 2015 17:29

Jochemd13 schreef op zondag 25 januari 2015 @ 13:49:
Les tot half 7? Mag dat wel? Bij mij gaat het rooster maximaal tot half 5 en als iemand vervelend is mag hij maximaal tot 5 uur nablijven.
Ik moet een dag tot half 9,mag gewoon zolang je max aantal uren per dag in de gaten houd.

Tevens begin je ja gewoon ook later dus het maakt niks wanneer je je huiswerk maakt.

Door Tweakers user alaintje, maandag 26 januari 2015 01:50

Ik had soma ook lange dagsn. Ik liep de kantjes er vaak af en ben van het hoogste naar net-niet zowat het laagste gezakt (van tto naar havo).
Ik had weken dat ik na moest komen tot 17:30 en van te voren op school moest zijn, 7:45 op school zijn of zoiets dergelijks. Het gevolg daar van was dat ik nog meer ging spijbelen. Ja van 8-6 is beetje teveel van t goede he. Ik vond t altijd geen flikker aan en haalde voor elk beta vak zonder te leren en op te letten in de les voldoendes. Nooit heb ik echt geleerd( resultaat een 2 op mijn rapport voor duits en frans, beide kan ik trouwens wel spreke. En verstaan tegenwoordig). Een enkele keer als het moest. Maar meestal liep ik de kantjes er af. Ik kon 't ook gewoon niet. Mij was niet geleerd te leren. Ik ben maar een luie student. Heel jammer eigenlijk.
Nu zit ik op het HBO en varieren mijn weken van 15-70 uur. Maar ik kan mij goed 4 uur na school bezig houden met iets wat ik interessant en leuk vind.

Anyways, je komt er vast wel.

Door Tweakers user Vocalise, maandag 26 januari 2015 15:22

Eagle Creek schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 11:52:
[...]

Dan hebben jullie zeker Nederlands na half vier?

Vertelt = Verteld
Word = Wordt
Me = Mijn
Ik moest even gniffelen, sorry!!

Door Tweakers user shejaidon, maandag 26 januari 2015 22:51

geniet er maar van. ben er nu 1.5 jaar vanaf en ik mis de middelbare nog wel (daarom heb ik er ook 7 jaar over gedaan). heerlijk lekker alle stof voorgekauwd krijgen en een beetje dingen maken. Op het hbo is het al totaal anders en wordt inzet verwacht vanuit jezelf.

Door Tweakers user Danny.G, dinsdag 27 januari 2015 11:46

lutkeveld schreef op zondag 25 januari 2015 @ 13:09:
Waarom dat dan? Je moet toch opbouwen, je kan niet verwachten dat je vanaf groep 1 al 40 uur weken draait. Ik zat in de derde klas ook niet standaard 3 uur per dag te blokken.
"Omdat je dan echt bezig bent met school en leren." Ik vind het overigens wel heel erg overdreven hoor, daar niet van. :)

Door Tweakers user Arthur-M., dinsdag 27 januari 2015 15:00

Dattack schreef op zondag 25 januari 2015 @ 13:08:
[...]


Niet waar. Ik zit op de havo maar zelfs op vmbo-t werd er gezegd 1 a 2 uur bezig te zijn met school zodra je thuis kwam. Dat falen is overigens wel erg dramatisch.. :9~
Ik zit op 't Gymnasium en ben hooguit anderhalf uur per dag bezig met het maken van mijn huiswerk. Leraren op mijn school zeggen dat je minstens drie uur per dag bezig moet zijn met huiswerk en je dat je daarna ook nog moet leren. :?
Zijn er een paar in mijn klas die dat ook daadwerkelijk doen, maar het grootste deel van de leerlingen zit niet langer dan twee uur per dag aan zijn huiswerk.

Door Tweakers user Nystran, dinsdag 27 januari 2015 16:28

Een vriendin studeert (voltijdopleiding, ik weet niet waar) maar heeft voor sommige vakken 's avonds college en tentamens. Elke paar maanden verandert dit weer, dus hier is lastig omheen te plannen, qua bijbaan of hobbies.

Het kan dus altijd erger ;)

Door Tweakers user itsme9x, dinsdag 27 januari 2015 16:40

Luuk1983 schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 09:32:
Dat wordt nog wat als je van 9 tot 17 moet werken later ;)
9 tot 17:30 bedoel je, in nederland is pauze verplicht ;)

Door Tweakers user pielle007, woensdag 28 januari 2015 13:06

Paar optimisten hierboven lees ik :X
Er bestaan ook nog banen waar je te voet naar toe kan gaan :P
Lekker werken van 08.30u tot 17.00u en 17.08 weer thuis, heerlijk _/-\o_
En aan het einde van de maand lach ik me ballen uit de broek. :o

Ik findt ook dad ju idd niet moed seuren ofer je sgoolrooster, mak die sgool af en ga lekker aan ut werk. Met een betje guluk sit je op kantor agter een pc te tiepen (med autocoretiee aan ) en tuh surven op tweakers in de bas zin tid. 8)7

Reageren is niet meer mogelijk