Mijn weg naar rijkdom

Door icter-tje op zaterdag 4 juli 2015 17:35 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 5.296

Vanaf niks naar een MBA 2012 en een dikke Hackintosh in minder dan 9 maanden? Ik heb mezelf in mijn eerste Tweakblog voorgesteld. Ondertussen is er veel gebeurd, ik ben 15 geworden, heb nu geen Samsung meer maar een iPhone 6, een vriendin, volgend jaar examen jaar. Maar nu eerst vakantie en ik dacht het word eens tijd om te bloggen. In deze post ga ik vertellen hoe ik in 9 maanden van niks naar veel ben gegaan.

Ik heb altijd al interesse gehad voor elektronica, toen ik 7 was haalde ik mijn eerste PC uit elkaar. En in de jaren daarop volgden er nog meer. En dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu makkelijk PC’s in elkaar kan zetten en uit elkaar kan halen.

Toen ik 9 maanden geleden een Marktplaats advertentie zag van iemand die een 15” MacBook Pro uit 2008 aanbood (zo’n oude aluminum) voor 70 euro, omdat het hem niet lukte het OS te installeren en hij hierdoor dacht dat de MacBook kapot was, had ik meteen gereageerd. Alleen toen was de vraag, hoe kom ik aan 70 euro. Maar ik had nog veel games liggen van mijn oude xbox 360 dus die bracht ik samen met mijn moeder naar de Game Mania gebracht en daar kreeg ik 60 euro voor.

Nadat ik de MacBook Pro op had gehaald, moest ik nog een lader hebben. Dus heb ik via internet een goedkope lader gekocht van 30 euro. Toen was het alleen nog kwestie van Mac OS X installeren, en inderdaad hij wou niet installeren. Dus haalde ik de MacBook open en bleek dat de HDD kabel niet goed bevestigd was, na deze opnieuw opnieuw te installeren deed hij het weer perfect. Na een week testen heb ik hem op Marktplaats gezet voor 230 euro. En hij binnen een dag was hij verkocht (het verbaast me nog steeds hoe snel Apple producten verkopen).

En ik snuffel vaak rond op Marktplaats en vond 20 km verder op in Apeldoorn een iPad 2 64GB, maar hij werd aangeboden als een iPad 1 64gb en de vraagprijs was 110 euro. Na het serienummer na gecheckt te hebben wist ik zeker dat het een iPad 2 was. Dus deze had ik opgehaald en een weekje gebruikt (wat ik doe met alle producten die ik koop en daarna verkoop) en deze verkocht voor 250 euro.

Maar tja, ik had wel een laptop nodig voor school, dus ik keek rond op marktplaats en vond een Mooie MacBook (eind 2008, 4gb ram, 500gb) een leuke en redelijk snelle laptop. Heb deze overgenomen voor 270 euro. Dus het was een mooie upgrade en zeker niet duur voor deze laptop.

Met nog 210 euro op zak was ik opzoek naar nog meer winst, dus was ik een beetje aan het rondkijken en ik zag een mooie MacBook Air uit 2008 staan op Marktplaats die soms uitviel, ik dacht ‘dit kan ik wel maken’. Dus had ik de adverteerder gemaild, hij woonde in Limburg dus dat was erg ver rijden dus had ik besloten het aangetekend te laten verzenden. Dit was toch wel een beetje eng aangezien het voor mijn leeftijd een erg groot bedrag is (dat was een nachtje slecht slapen). Maar toen ik de volgende dag uit school kwam was het paketje netjes aangekomen. Dus ik had netjes de MacBook aangedaan en een middag gebruikt en hij was niet uitgevallen, maar wel tot mijn teleurstelling was het een MacBook Air 1,1 (de gene zonder nVidia) en was deze niet in staat om 10.10 aan te kunnen. Eigenlijk had ik de laptop gekocht om te houden maar om die rede wou ik hem toch wel verkopen.

Na een paar dagen testen vondt ik toch wel dat hij erg lawaaierig was, dus besloot ik de MacBook van binnen schoon te maken. Dus ik had de perslucht gepakt en mijn torx schroevendraaiers, dus de MacBook netjes schoon gemaakt. En toen begon het gezeik, na 15 seconden viel die uit. Dus toen heb ik alle resets geprobeerd maar dit mocht niet baten. Dus besloot ik de MacBook nog een keer open te maken, en hem helemaal opnieuw in elkaar te zetten. Het bleek dus dat er een kabeltje klem zat hierna deed de laptop het weer perfect en kon hij op Marktplaats een paar dagen later was hij verkocht voor 280 euro.

En toen had ik 300 euro, en ik wou graag een nieuwe desktop (ik deed het eerst met een Dell Optiplex 755 met 4gb ram en een nVidia 210, waar wel perfect hackintosh op liep). Dus ik wou graag een iMac kopen. Dus keek ik op Marktplaats en V&A en vond ik een mooie iMac uit begin 2009 (24 inch, 2,93GHz en 8gb ram, 640gb) deze stond aangeboden voor 400 en ik nam deze over voor 350 euro. Ik had hier niet genoeg geld voor dus heb ik de Optiplex ruilde met een vriend voor een iPod Touch die ik verkocht voor 150 euro.

Nadat ik mijn MacBook een paar maanden gebruikt had wou ik toch wel graag een lichtere, dus begon ik te kijken voor een MacBook Air. En zoals wel vaker zijn er mensen die de waarde van producten niet kennen. (Een MacBook Air 11” 2012 voor 450 euro was zo’n 50~100 euro goedkoper dan de rest) Maar goed de accu was dan ook niet heel goed. Dus verkocht ik mijn MacBook op Marktplaats voor 350 euro. Dat maakte dat ik precies genoeg geld had om deze te kopen.

En dan het laatste product dat ik verkocht heb en wat ook mijn aanleiding was om dit te schrijven is mijn iMac, na 4 maanden gebruik heb ik hem gister verkocht voor 430 euro. Omdat ik graag een sterkere PC wil. Heb ik een Hackintosh gekocht met een 6-core Intel Xeon en 8GB ram en een GTX 760 voor 450 euro. Nu alleen nog een monitor kopen en een geschikte bluetooth module en ik kan weer een hele tijd vooruit. Vooral de kinderen uit mijn klas vragen zich af hoe ik aan zoveel spullen kom, dan vragen ze ‘zijn je ouders rijk ofzo’ en dan zeg ik ‘nee, gewoon slim handelen’ omdat ik dan geen zin heb om dit hele verhaal te vertellen. Ik typ dit nu vanaf mijn MacBook en dan kan ik vanaf maandag gebruik maken van mijn nieuwe beest.

Volgende: Het nieuwe rooster?! 01-'15 Het nieuwe rooster?!

Reacties


Door Tweakers user Damic, zaterdag 4 juli 2015 18:05

Business 101 :)

Door Tweakers user Kern, zaterdag 4 juli 2015 19:10

Lekker door blijven gaan, zo te zien heb je er oog/gevoel en geduld voor.
Alleen als ik je 1 tip mag geven.. zorg voor een buffertje want het kan niet altijd goed blijven gaan en je gaat een keer op je "bek". Deze klap kan je dan opvangen met je buffer ipv dat je weer helemaal opnieuw moet beginnen met je "kapitaal" op te bouwen.

Succes :)

Door Tweakers user auto660, zaterdag 4 juli 2015 20:57

Hier precies hetzelfde verhaal, ik handel zo ook mijn spullen bij elkaar sinds mijn 14e, ik moet zeggen dat het mij prima bevalt. En ik kan met wat nieuwe hardware spelen en ik maar er (vaak) winst op als ik het weer verkoop :) Succes met het handelen! ;)

Door Tweakers user Mebus, zaterdag 4 juli 2015 21:03

Weet nog wel een aantal jaar terug, dat er laptops waren die na 1-2 jaar werken plotseling elke keer opnieuw opstarten. Mensen voorkochten deze laptops voor peanuts omdat ze er niks mee konden en de garantie vaak was verlopen of na "reparatie" van de fabrikant niet veel later weer hetzelfde probleem hadden. Na wat zoeken op internet kwam ik erachter dat het de north/south bridge (1 van de 2) was die voor problemen zorgden, laptopje openschroeven, verfbrander op de bridge richten en aantal minuten later deed de laptop het weer prima. Veelal laptops die ik voor niks kreeg en vervolgens weer werkend (met een jaar garantie) doorverkocht voor tussen de 100-200 euro (afhankelijk van de specs).

Die laptops zullen er overigens nog steeds zijn, maar voor deze tijd zijn het nu alweer bakstenen :)

Door Tweakers user icter-tje, zaterdag 4 juli 2015 21:15

Kern schreef op zaterdag 04 juli 2015 @ 19:10:
Lekker door blijven gaan, zo te zien heb je er oog/gevoel en geduld voor.
Alleen als ik je 1 tip mag geven.. zorg voor een buffertje want het kan niet altijd goed blijven gaan en je gaat een keer op je "bek". Deze klap kan je dan opvangen met je buffer ipv dat je weer helemaal opnieuw moet beginnen met je "kapitaal" op te bouwen.

Succes :)
Ja, ga ik nu ook proberen. Ik heb voor de komende tijd me spullen genoeg geupgrade. En met dit verdien ik meer dan werken bij de Jumbo :p

Door Tweakers user Jeroenneman, zondag 5 juli 2015 02:39

icter-tje schreef op zaterdag 04 juli 2015 @ 21:15:
[...]

Ja, ga ik nu ook proberen. Ik heb voor de komende tijd me spullen genoeg geupgrade. En met dit verdien ik meer dan werken bij de Jumbo :p
Super om je handelsgeest te zien, en leuk dat je er plezier uit haalt!

Wel moet je beseffen dat je in sommige gevallen echt geluk hebt gehad (bijv bij die losse connector) en dat je voor hetzelfde geld 200 euro lichter was geweest.

Als je dan de tijd voor rondneuzen, troubleshooten en fixen bij elkaar optelt, dan is een vaste baan misschien zo slecht nog niet.

Door Tweakers user icter-tje, zondag 5 juli 2015 11:37

Jeroenneman schreef op zondag 05 juli 2015 @ 02:39:
[...]


Super om je handelsgeest te zien, en leuk dat je er plezier uit haalt!

Wel moet je beseffen dat je in sommige gevallen echt geluk hebt gehad (bijv bij die losse connector) en dat je voor hetzelfde geld 200 euro lichter was geweest.

Als je dan de tijd voor rondneuzen, troubleshooten en fixen bij elkaar optelt, dan is een vaste baan misschien zo slecht nog niet.
Ja, maar ik zie het altijd zo. Als ik het niet kan maken kan ik het nog wel verkopen voor een iets lagere prijs of in onderdelen. :p

Ik denk dat een vaste baan met 15 (2 euro p/u) veel minder verdient dan dit.

Door Tweakers user remielowik, zondag 5 juli 2015 12:13

Mebus schreef op zaterdag 04 juli 2015 @ 21:03:
Weet nog wel een aantal jaar terug, dat er laptops waren die na 1-2 jaar werken plotseling elke keer opnieuw opstarten. Mensen voorkochten deze laptops voor peanuts omdat ze er niks mee konden en de garantie vaak was verlopen of na "reparatie" van de fabrikant niet veel later weer hetzelfde probleem hadden. Na wat zoeken op internet kwam ik erachter dat het de north/south bridge (1 van de 2) was die voor problemen zorgden, laptopje openschroeven, verfbrander op de bridge richten en aantal minuten later deed de laptop het weer prima. Veelal laptops die ik voor niks kreeg en vervolgens weer werkend (met een jaar garantie) doorverkocht voor tussen de 100-200 euro (afhankelijk van de specs).

Die laptops zullen er overigens nog steeds zijn, maar voor deze tijd zijn het nu alweer bakstenen :)
Ik neem aan dat je dit er wel expliciet bij verteld hebt bij de verkoop anders is het namelijk gewoon oplichting ivm met de hele crappy fix.

Door Tweakers user woekele, zondag 5 juli 2015 12:23

Jammer dat je niet hebt uitgelegd hoe je een vriendin krijgt :)
remielowik schreef op zondag 05 juli 2015 @ 12:13:
[...]

Ik neem aan dat je dit er wel expliciet bij verteld hebt bij de verkoop anders is het namelijk gewoon oplichting ivm met de hele crappy fix.
hij gaf toch een jaar garantie?

[Reactie gewijzigd op zondag 5 juli 2015 12:24]


Door Tweakers user icter-tje, zondag 5 juli 2015 12:25

woekele schreef op zondag 05 juli 2015 @ 12:23:
Jammer dat je niet hebt uitgelegd hoe je een vriendin krijgt :)
Haha, goed verzorgd uitzien en aardig en lief zijn dan komt het vanzelf :p

Door Tweakers user dylan111111, zondag 5 juli 2015 22:15

Leuke Blog!
Zo ben ik ook eens ooit begonnen 4 jaar geleden, met mijn stage op een basis school +- 40 pc'tjes mogen meenemen met intel core duo en 4Gb ram voor niks :P

Ik kon toen alles in 1x verkopen voor 50p/s zonder er iets aan te gedaan hebben, hier door had ik al meteen een mooie buffer om verder mee te gaan :)

Tegenwoordig op een wat lager pitje ivb met school en stage wat nu een full time baan is geworden :)

Door Tweakers user icter-tje, zondag 5 juli 2015 22:52

dylan111111 schreef op zondag 05 juli 2015 @ 22:15:
Leuke Blog!
Zo ben ik ook eens ooit begonnen 4 jaar geleden, met mijn stage op een basis school +- 40 pc'tjes mogen meenemen met intel core duo en 4Gb ram voor niks :P

Ik kon toen alles in 1x verkopen voor 50p/s zonder er iets aan te gedaan hebben, hier door had ik al meteen een mooie buffer om verder mee te gaan :)

Tegenwoordig op een wat lager pitje ivb met school en stage wat nu een full time baan is geworden :)
Dankje! Dat is dan een mooie buffer, 40*50 is toch 2000 euro. Zo ver ben ik nog niet gekomen :p. Maar ik ga nu eerst genieten van mijn vakantie haha

Reageren is niet meer mogelijk